Bli med på vinterens vakreste mosjonseventyr for ski & fatbike i Alta - og terrengløp i august

Arctic Alta fatbike

Søndag 25. Februar 2024

46 km

Start: Bossekop Trim kl 9-10, konkurranse kl. 10:00

Målgang: Kaiskuru skistadion

20 km

Start: Detsika Trim fra kl 10.30, konkurranse og ungdom kl. 11:30

Målgang: Kaiskuru skistadion

Parkering / toalett

Det er parkeringsmuligheter ved start og mål. Det er toalettfasiliteter på BUL huset ved start 46 km og ved målgang på Kaiskuru Nærmiljøsenter. Ved start i Detsika og de øvrige sjekkpunktene er det ikke toalett.

 

Startnummerutlevering

Startnummer kan hentes på BUL-huset ved start 46 km i Bossekop

fredag 18-19

Søndag 8.45-10

 

Startnummer kan også hentes i Detsika ved start 20 km

søndag 10.30-11.00

 

Transport av klær

Det vil være mulig å få transportert sekker med klær fra startområdet til målgang. Sekkene må merkes med navn og legges i en liten kapell henger ved start, se kart over startområdet.

 

Løypekjøring og tilgang på løyper

Det vil bli preparert med tråkkemaskin fra Alta kommune hele løypa i ukene før rennet og innenfor de siste 12 timer før rennstart. Løypa er merket med røde veistikker og gule Arctic Alta skilt.

 

Veikryssinger, veier og skuterløyper

Løypa krysser over vei to steder hvor det vil stå veivakter. Vær likevel oppmerksom på trafikk når du passererer veien. Veiene er E45 i Eiby, Gargiaveien i Storelvdal . Rittet vil følge Detsikaveien over Sorrisniva bru og opp hele Detsikalia. Vis hensyn til trafikk og dine meddeltakere. I tillegg krysser den skuterløype på Russekysten og følger skuterløype langs Storvannet ca 1,5 km. Vær obs på eventuell skutertrafikk her.

 

Drikkestasjoner

Det er drikkestasjoner på 46 km distansen etter 10, 19, 27 and 40 km. For 20 km distanse vil det være to stasjoner.

 

Ernæring på drikkestasjoner

Det vil bli servert lunken saft på drikkestasjonene. Drikke serveres fra pappkrus så senk farten og vis hensyn til de rundt deg.

 

Søppel

Det er ikke tillatt å kaste søppel i form av emballasje fra energibarer eller lignende utenom sjekkpunktene. Vi oppfordrer til å vise hensyn til dette da deler av løypa går på beiteområder og dyr vil kunne ta skade dersom de får i seg plastavfall.

 

Etter målgang

Det vil være tilgang til ernæring for deltakere også i målområdet. Det er dusj og garderober, og kafé og premieutdeling på Kaiskuru Nærmiljøsenter like ved målgang.

 

Transport fra målgang tilbake til start

Det går vanlig rutebuss fra Kaiskuru Nærmiljøsenter til Bossekop. Bussen tar 41 min, og det er i tillegg ca 5 min å gå fra avstigning Bossekop tilbake til startområdet. Bussen går hver time fra 13.15 og utover. Se Snelandia reiseplanlegger. Man må bruke appen Snelandia Mobillett for å kunne kjøpe billett på bussen.

 

Premiering

Medalje til alle som fullfører. Topp 3 premiering dame, herre og ungdomsklasse. Uttrekkspremier.

 

Overnatting

Vi anbefaler å overnatting på Canyon hotell i Alta sentrum, Gargia Lodge eller Bjørnfjell Mountain Lodge.