Arctic Alta fatbike

Søndag 25. Februar 2024

42 km

Start: Bossekop Trim kl 9-10, konurranse kl. 10:00

Sjekkpunkter - sponsorer:

  • Eiby - Montér Østlyngen

  • Stengelsen - XL bygg Mathisen & Co

  • Øvre Stengelsen - Camp Pæskatun

  • Detsika - Æventyr

  • Storvannet - Multiconsult

  • Spurpris i Eiby sponset av Kim Ove Thomassen AS

  • Klatrepris i Detsika sponset av Consto

Målgang: Kaiskuru skistadion

20 km

Start: Detsika Trim fra kl 10.30, konkurranse og ungdom kl. 11:30

Sjekkpunkt - sponsor:

  • Storvannet - Multiconsult

Målgang: Kaiskuru skistadion

Parkering / toalett

Det er parkeringsmuligheter ved start og mål. Det er toalettfasiliteter på BUL huset ved start 42 km og ved målgang på Kaiskuru Nærmiljøsenter. Ved start i Detsika og de øvrige sjekkpunktene er det ikke toalett.

 

Startnummerutlevering

Startnummer kan hentes på BUL-huset ved start 42 km i Bossekop

fredag 18-19

lørdag 08.45-09.45

Søndag 9-10

 

Startnummer kan også hentes i Detsika ved start 20 km

søndag 10.30-11.00

 

Transport av klær

Det vil være mulig å få transportert sekker med klær fra startområdet til målgang. Sekkene må merkes med navn og legges i en liten kapell henger ved start, se kart over startområdet.

 

Løypebeskrivelse

(Last ned løypekart og profil)


Fra start til sjekkpunkt Montér Østlyngen (0-10 km):

Løypa starter på BUL banen i Bossekop og følger lysløypa (BUL-løypa) i om lag 9km, før den tar av fra skiløypa til venstre og går ned veien ved siden av hoppbakken i Eiby. I bunnen av nedoverkjøringa er det en krapp venstresving, før den følger kanten av jordene i ca 500 m, før den svinger til høyre og krysser over E45. Like før veikryssing er spurtpris Kim Ove Thomassen AS og sjekkpunkt Montér Østlyngen hvor man kan få ernæring.

 

Fra sjekkpunkt Montér Østlyngen til sjekkpunkt XL-bygg Mathisen & Co: (10-14 km)

På andre siden av E45 svinger den seg nedover mot Tangen bru men krysser over Eiby elva ca 500 meter ovenfor og på andre siden av elven krysser den også veien langs forbygninga og går på skrå over jordene før den legger seg inn under kraftlinja. Løypa følger under kraftlinja i ca 1 km, før den tar til venstre og går inn i skogen hvor den etterhvert krysser over innkjøring til Masternes og Vefas returavfallsanlegg. Videre går den oppover Storelvdalen i skogen og etterhver også igjen under kraftlinja før den går ned til Gargiaveien og krysser over til den bilstengte Øvre stengelsenveien. Like etter veikryssing er sjekkpunktet XL bygg Mathisen & Co.

 

Fra sjekkpunkt XL-bygg Mathisen & Co via Camp Pæskatun til Sjekkpunkt Æventyr (14-22km):

Etter sjekkpunktet følger løypa videre og en lang nedoverkjøring venter med en slak høyre sving i bunn. Løypa kommer da forbi Øvre Stengelsen gård. Her går løypa over jorder, og inn gjennom et lite beiteområde i skogen før den går over et nytt jorde og kommer inn på traktorveien langs Altaelva. Man får fin utsikt til Altaelva og Sorrisniva hotell på andre siden. Løypa fortsetter inne i skogen helt til den kommer opp på veien like før Sorrisniva bru. Ny drikkestasjon like før løypa kommer inn på bilveien. Løypa går over brua og videre opp bilveien «Detsika-lia».  Man fortsetter videre på en kraftig motbakke på ca 250 høydemeter med en stigning på ca 10 %. På toppen av Detsika-lia ligger løypas tredje sjekkpunkt. Her er også klatrepris og start på 20 km.

 

Fra sjekkpunkt Æventyr til sjekkpunkt Multiconsult (22-32 km):

Løypa deretter følger skuterløypa i ca 1,5 km før den tar til venstre og går etter ski & fatbikeløypa i Bollo. Denne går flatt innover til Kuvannet og runder på innerenden av dette, før den fortsetter med slake motbakker og nedoverkjøringer i et par km, deretter blir det noe lettkupert før løypa etterhvert går til venstre og kommer opp til Lomvannet. Fra Lomvannet går løypa rundt opp en liten bakke før det blir en lang mer eller mindre sammenhengende nedoverkjøring ned til Storvannet. Løypa går da etter veien langs Storvannet og på andre siden er siste sjekkpunkt Multiconsult.

 

Fra sjekkpunkt Multiconsult til målgang Kaiskuru skistadion (32-42 km):

Herifra følger man lysløypa nedover til Kaiskuru skistadion. Løypa tar til venstre i krysset der lysløypa kommer inn bak Losvar-kollen og kommer inn på stadion ved skiskytterblinkene. Her tar løypa en liten runde på stadion før den krysser målstreken ved stadionhuset. Gratulerer du har gjennomført Arctic Alta fatbike!

Løypekjøring og tilgang på løyper

Det vil bli preparert med tråkkemaskin fra Alta kommune hele løypa i ukene før rennet og innenfor de siste 12 timer før rennstart. Løypa er merket med røde veistikker og gule Arctic Alta skilt.

 

Veikryssinger, veier og skuterløyper

Løypa krysser over vei tre steder hvor det vil stå veivakter. Vær likevel oppmerksom på trafikk når du passererer veien. Veiene er E45 i Eiby, Gargiaveien i Storelvdal og Detsikaveien i Sorrisniva. Rittet vil følge Detsikaveien over Sorrisniva bru og opp hele Detsikalia. Vis hensyn til trafikk og dine meddeltakere. I tillegg følger løypa skuterløype to partier, fra Sorrisniva opp Detsikalia og videre til Russekysten, ca 4 km (forbi sjekkpunkt Detsika) og langs Storvannet ca 1,5 km fram til sjekkpunkt Multiconsult. Vær obs på eventuell skutertrafikk her.

 

Ernæring på sjekkpunkt

Det vil bli servert saft, cola (på de to siste), boller og bananer på sjekkpunktene. Drikke serveres fra pappkrus så senk farten og vis hensyn til de rundt deg.

 

Søppel

Det er ikke tillatt å kaste søppel i form av emballasje fra energibarer eller lignende utenom sjekkpunktene. Vi oppfordrer til å vise hensyn til dette da deler av løypa går på beiteområder og dyr vil kunne ta skade dersom de får i seg plastavfall.

 

Etter målgang

Det vil være tilgang til ernæring for deltakere også i målområdet. Det er dusj og garderober, og kafé og premieutdeling på Kaiskuru Nærmiljøsenter like ved målgang.

 

Transport fra målgang tilbake til start

Det går vanlig rutebuss fra Kaiskuru Nærmiljøsenter til Bossekop. Ca 5 min å gå fra avstigning Bossekop tilbake til startområdet. Bussen går hver time fra 12.33 og utover. Se Snelandia reiseplanlegger. Man må bruke appen Snelandia Mobillett for å kunne kjøpe billett på bussen.

 

Premiering

Gavesjekk på "Æventyr-lig opplevelse" fra hovedsponsor Æventyr til topp 3 dame/herre 42 km. Spurt- og klatrepris 500kr. Også vitaminer fra Aarja Health til topp 3 på 20km og gavekort fra Amfi kjøpesenter til topp 3 ungdomsklassene. Premieutdeling topp 3 dame/ herre 42 km + spurt/klatrepris kl 13.30 i gymsalen på Kaiskuru Nærmiljøsenter. Uttrekkspremier kunngjøres kl 14 i gymsalen.

 

Overnatting

Vi anbefaler å overnatting på Canyon hotell i Alta sentrum, Gargia Lodge eller Bjørnfjell Mountain Lodge.