Bli med på vinterens vakreste mosjonseventyr for ski & fatbike i Alta - og terrengløp i august

Arctic Alta ski

Lørdag 24. Februar 2024

46 km

Start: Bossekop (BUL-banen) Trimklasse kl. 09-10.30

Konkurranseklasse kl 11.00

Målgang: Kaiskuru skistadion.

20 km

Start: Detsika Trimklasse kl 10-12

Konkurranseklasse kl 11.30

Målgang: Kaiskuru skistadion.

12 km

Start:  Ungdomshuset i Tverrelvdalen Trim 10-12

Målgang: Kaiskuru skistadion.

Parkering / toalett

Det er gode parkeringsmuligheter ved start og mål. Det er toalettfasiliteter på BUL huset ved start 46 km og ved målgang på Kaiskuru Nærmiljøsenter. Ved start i Detsika og de øvrige sjekkpunktene er det ikke toalett.

 

Startnummerutlevering

Startnummer kan hentes på BUL-huset ved start 46 km i Bossekop

fredag 18-19

lørdag 9-11

 

Startnummer kan også hentes i Detsika ved start 20 km

lørdag 10-12

 

Startnummer på 12 km kan hentes ved Ungdomshuset i Tverrelvdalen

lørdag 10-12

 

Transport av klær

Det vil være mulig å få transportert sekker med klær fra startområdet til målgang. Dette gjelder kun fra start Bossekop og Detsika. Sekkene må merkes med navn og av den enkelte selv legges i en liten kapell-henger som står lett tilgjengelig i startområdet

 

Veikryssinger og skuterløyper

Løypa krysser over vei to steder hvor det vil stå veivakter. Vær likevel oppmerksom på trafikk når du passererer veien. Løypa krysser bilveiene E45 i Eiby og Gargiaveien i Storelvdal. I tillegg krysser løypa skuterløype to steder etter tredje drikkestasjon på ca 27 km og i en nedoverbakke etter ca 34/8 km, og deretter følger løypa skuterløype langs Storvannet ca 1,5 km. Vær obs på eventuell skutertrafikk her.

 

Løypekjøring

Det vil bli preparert med skuter basert på dugnad og tråkkemaskin fra Alta kommune i løypa i ukene før rennet og innenfor og kvelden før rennstart. Løypa er merket med røde veistikker og gule Arctic Alta skilt.

 

Drikkestasjoner

Det er drikkestasjoner på 46 km distansen etter 10, 19, 27 og 40 km. For 20 km to stasjoner og 12 km en stasjon.

 

Ernæring på drikkestasjoner

Det vil bli servert lunken saft på alle stasjoner. Drikke serveres fra pappkrus så senk farten og vis hensyn til de rundt deg.

 

Sikkerhet

Det er noen utforkjøringer som kan gi litt høy fart, en krapp venstre sving etter ca 10 km i Eiby og en nedoverkjøring etter ca 32 km ned mot Storvannet, men det skal ikke være noe problem dersom man avpasser farten. Ta gjerne med mobiltelefon dersom du ønsker å ha en ekstra trygghet.

 

Søppel

Det er ikke tillatt å kaste søppel i form av emballasje fra energibarer eller lignende utenom sjekkpunktene. Vi oppfordrer til å vise hensyn til dette da deler av løypa går på beiteområder og dyr vil kunne ta skade dersom de får i seg plastavfall.

 

Service på sjekkpunkt

Det vil være et tilgjengelig å låne skistav i ulike lengder dersom man har vært uheldig å knekt staven. Disse må leveres tilbake etter målgang.

 

Etter målgang

Det vil være tilgang til ernæring for deltakere også i målområdet. Det er dusj og garderober, og kafé og premieutdeling på Kaiskuru Nærmiljøsenter like ved målgang.

 

Transport til start 20 km

Det blir satt opp buss fra Kaiskuru skistadion til Detsika start 20 km kl 10.00. Bussen er koster 50 per person og 100 kr per familie og betales på Vipps til Tverrelvdalen Idrettslag ved påstigning.

 

Buss transport fra målgang og tilbake til start på 46 km

Det går vanlig rutebuss fra Kaiskuru Nærmiljøsenter til Bossekop. Bussturen tar mellom 20-60 min og i tillegg er det ca 5 min å gå fra avstigning Bossekop tilbake til startområdet. Bussen går minimum hver time fra 13.15 og utover. Se Snelandia reiseplanlegger. Man må bruke appen Snelandia Mobillett for å kunne kjøpe billett på bussen.

 

Premiering

Medalje til alle som fullfører. Ekstra premiering til topp tre dame, herre og ungdomsklasse. Uttrekkspremier. Premieutdeling skjer etter løpet i kaféen på Kaiskuru Nærmiljøsenter.

 

Overnatting

Vi anbefaler å overnatting på Canyon hotell i Alta sentrum, Gargia Lodge eller Bjørnfjell Mountain Lodge.