En vakker utfordring i arktiske strøk

Arctic Alta

Arctic Alta består av ski & fatbikefestivalen i slutten av februar og terrengløp i august. Arctic Alta er en utfordring som vil gi deg motivasjon og få deg til å føle en mestring av å klare noe som du kanskje ikke trodde du noen gang kunne.

Arctic Alta Skimaraton er en del av Visma Ski Classics Challenger serie, hvor ett tellende Challenger renn kan tas med inn i poengberegningen for Ski Classics Pro Series.

Nyheter

Tidligere «Norges tøffeste»-deltaker Aslak Ole ser frem til en real utfordring i sitt rette element

 

Aslak Ole Eira (26) er praktisk talt vokst opp på vidda i en reindrifts-familie og ble nr. 2 i NRK-programmet «Norges tøffeste» i 2016. Nå sikter den tidligere langrennsløperen mot Arctic Alta Ultramaraton, 50 km terrengløp i tøft terreng, et løp som arrangeres for tredje gang i Tverrelvdalen, Alta.

 

- Vi har trent litt mot Ultraen hele sommeren, min samboer (Lene Sagnes Wågan) og jeg, hun har nemlig også tenkt å springe ultramaraton. Hun løp halvmaraton i høst og vi er begge godt forberedt, sier Aslak Ole. - Vi har hatt felles mål og på en tung dag har det vært veldig fint å ha noen å trene sammen med, og min samboer har forbedret seg med mange minutter på halvmaraton og på Sandfalljoggen.

 

Konkurranse messig blir Arctic Alta Ultramaraton tøffere enn programmet jeg var med i fordi denne konkurransen er mye lengre i tid, mens det som tok på mest i «Norges tøffeste» var at vi hadde lite søvn og mat.

 

Ambisjonene er å fullføre med stil, og det har gitt motivasjon til å trene litt ekstra i sommer. - Dette er et godt treningsmål, jeg har ikke løpt konkurranser på lenge, så mitt mål er å treffe med disponeringa. Det blir en ny opplevelse for jeg har ikke løpt så langt med startnummer før, sier Eira.

 

- Ser vi på startlista, var i utganspunktet Daniel Strand den største favoritten. Han har desverre måttet kaste inn håndkleet grunnet sykdom (red.anm) men jeg vet at det er flere godt trente løpere med, deriblant Dalingene Jarl Erik og Odd Harald, som jeg håper å holde følge med lengst mulig, så får vi se hvem som har mest krefter på de siste kilometerne, ler Eira.

 

Det er mye lettere å ligge i en gruppe, når man må presse seg. Jeg håper de starter forsiktig og at vi kommer oss inn i løpet, da kan det bli morsomt, som tror det kan bli mer populært i årene som kommer med lengre løp. - Det skal være litt tøft, datoen var fin, tidligere har det vært litt for seint på høsten. Jeg gleder meg virkelig, sier Eira forhåpningsfullt.

 

Eira sier han igjennom deler av løypa på lørdag, og det var fint å ha løpt igjennom de tøffeste stigningene opp Tverrfjellia. Han forteller at han også har tenkt mye på å en dag kunne løpe rundt Jesjavri, og at dette blir en forsmak på det. - Da er det snakk om i hvert fall 70km med løping, og det hadde sikkert vært godt å avsluttet med middag på Jotka fjellstue etterpå, humrer Eira. - Vi har brukt å flytte rein over Jesjavri før så jeg er godt kjent inne på vidda, sier Eira nøkternt.

 

- Jeg føler meg veldig på hjemmebane, å løpe på fjellet har jeg gjort siden jeg var guttunge, og jeg har vokst opp i en reindriftsfamilie og med naturen i Finnmark, poengterer Eira. - Jeg vet jo at det kan være tøft, og at man ikke kan planlegge alt som kommer til å skje underveis. Mange profesjonelle løpere, virker det som ofte har et veldig stramt skjema mens jeg er mer åpen og vant til at ting kan skje underveis, så jeg blir ikke så stresset om det skulle skje noe uforutsett, smiler Karasjokingen Eira, avslutningsvis.

 

Vi ønsker Aslak Ole og hans samboer Lene lykke til med løpet på lørdag, og håper det blir en fin opplevelse for alle.

 

PS- starten på 50 km går lørdag 27. august kl 0900 fra Ungdomshuset i Tverrelvdalen og 29, 16 og 6,5km starter kl 11. Målgang er også ved Ungdomshuset.

 

PÅMELDING ER FORTSATT ÅPEN OG KAN GJØRES HER

Sponsorer & samarbeidspartnere