En vakker utfordring i arktiske strøk

Arctic Alta

Arctic Alta består av ski & fatbikefestivalen i slutten av februar og terrengløp i august. Arctic Alta er en utfordring som vil gi deg motivasjon og få deg til å føle en mestring av å klare noe som du kanskje ikke trodde du noen gang kunne.

Arctic Alta Skimaraton er en del av Visma Ski Classics Challenger serie, hvor ett tellende Challenger renn kan tas med inn i poengberegningen for Ski Classics Pro Series.

Nyheter

Steffen utfordrer kollegaen

Steffen Orvik Engdal utfordrer kollega Joril til å bli med på Arctic Alta fatbike!

 

Arctic Alta fatbike går av stabelen lørdag 26. februar, med distansene 42 og 20 km. Vi har tatt en prat med Steffen for å høre hans tanker rundt deltakelsen. 
Hvorfor meldte du deg på Arctic Alta fatbikemaraton?
Det er flott med lokale lavterskeltilbud, så da må man støtte den jobben som legges ned. Fint å ha noe å se frem til i vintermånedene også, som gjør at man pusher seg litt ekstra. Utgangspunktet er å kunne få seg en hyggelig tur med godt bekjentskap. 

Hva vil du si til de som er i tvil om de skal melde seg på Arctic Alta?
Det er ikke noe å tvile på, ta det som en tur, opplev livet og flott natur. 

Hvilken opplevelse hadde du sist du deltok i Arctic Alta?
Turen kunne sikkert vært bedre om jeg ikke hadde brent all kruttet på en treningstur med svigerfar dagen før. Note to self - treningsplanlegging

Hvordan vil du beskrive atmosfæren blant deltakerne og ute langs løypa?
Det var god stemning, vi var heldig med været, og det var supre forhold i løypa. 

Hvordan tenker du å forberede dere til årets ritt?
Holde momentet oppe og hvile dagen før, droppe turen i forkant med svigerfar. 

Hvilke forventninger har dere til årets ritt?
At det går fortere enn sist, at jeg har en bedre opplevelse av egen kropp. Men jeg er jo tilbake først og fremst fordi jeg synes det er et artig arrangement.  

Steffen syklet Arctic Alta fatbike i 2020 sammen med sin kollega fra Helsepartner Rehabilitering i Alta Joril Kristin Vedhugnes, som også er påmeldt 2022-utgaven.

Sponsorer & samarbeidspartnere